2012. június 17., vasárnap

Kirándulós hétvége

Alex és Dylan gazdija, Kata szavaival élve mi is "sárkány ellen sárkányfüvet" alkalmaztunk... így a forró hétvégét, kint a szabadban töltöttük az ebelentyűkkel.
Szombat délelőtt Repce első, igazi hosszú kirándulásán vett részt, Huba és Botond pedig újra meglátogatta a kedvenc fácánlelő helyét. Repcike sokat volt ölben, ha kicsit fáradt volt, akkor leült és várta, hogy felvegyük... persze röpke 2! perces erőgyűjtés után újra a fiúkkal akart menni bandázni.

Repce megette élete első vadkakiját, és nagyokat pislogott, és kapkodta a fejét a fácánok hangjára, szóval vadult a kicsike!

Estére nagyon elfáradt, de a szalonna sütés közben azért megbirkózott egy két literes flakonnal, bevadászta a macskát, ásta a vakondtúrásokat, majd elaludt a pad alatt... Az idegen helyen való alvás egyáltalán nem okoz neki gondot, bárhol hajlandó aludni. Különösen szeret a maga által ásott gödörbe, illetve az ölembe szunyókálni.
Elalvás előtti percek

Vasárnap délelőtt Szilvásváradra mentünk Lucáékkal, ahol nem csak Repce, de a fiúk is csuda jó élményekben részesültek.
Egyrészt ott volt az a sok ember, aki mind megcsodálta az "egyenruhás vizslákat". Repce igazi kis Tündérvirág volt... mindenkivel meg akart ismerkedni. Kedvesen közeledett kicsihez, nagyhoz, és élvezte a szeretgetést.

A gyerekek kedvence

Folyamatosan megerősítettem, hogy nyugodtan, és kedvesen tűrje a szeretgetést, bár ezt gyakorlatilag magától csinálta. A képen is éppen a zsákjából falatozik, miközben simogatják. 

Találkoztunk szarvasokkal is, az elkerített vadaskertben... A nagyok bekapcsoltak szolíd- vadászüzemmódba, még Repce átdugta az orrát a kerítéshálón és olyan mélyeket szippantott a levegőbe, hogy hallani lehetett az orra kattogását.





A Szalajka-völgybe érve rengeteg apró békát találtunk, amik úgy ugráltak a fűben, mintha tücskök lettek volna... a kutyák el is kezdték őket vadászni. 

A béka elfér a gyűrűmben

Repce rönköt rág

Rönk átugrás

Pihenünk

Nagyon jót aludt törpike....
bár ilyen szép helyen nem is csoda!

Hirtelen Madárfej Botond

Csipet-csapat



1 megjegyzés:

  1. Igazi vizsláknak való kalandos nap! Csak így tovább kicsi Repce!

    VálaszTörlés