2013. január 4., péntek

Csodálatos 2012 - Reményekkel teli 2013

Először is engedjétek meg, hogy minden Kedves Olvasómnak, Barátomnak Boldogságos Új esztendőt kívánjak.
Az elmúlt egy hónapban nem jelentkeztem, mert igencsak felhalmozódtak a tennivalók - de semmiképpen sem szerettem volna kihagyni egy évösszegző bejegyzést.
Így 2013 első hetében még sokszor mereng az ember az elmúlt év történésein, már csak azért is, mert nem múlt el nyomtalanul. A "nyomok" a mindennapok főszereplői, és ha csak a "kutyázást" veszem, akkor is bőven tartogatott kedves mérföldköveket az elmúlt év.
Nézzük szép sorjában, mit adott nekem a 2012-es esztendő.

1. Botonddal elkezdtük a terápiás munkát, miután 2011. december 29-én sikeres terápiás kutya záróvizsgát tettünk. Két sikeres terápiás programot zártunk az évben, amely során igazi csodák születtek, és ami még inkább bebizonyította a módszer létjogosultságát számomra.



2. Megalapítottuk saját, önálló egyesületünket, a Kékcsillag Segítőkutyás Egyesületet, amely valódi kiscsillagként ragyogja be azóta is a szívem-lelkem. Nem csak azért mert az én "gyerekem", hanem azért is, mert látom a fejlődését, hogy egyre csillogóbb. Lassan, de biztosan bebizonyosodik, hogy azért mert barátok az egyesületi tagok, még stabil, intézményes rendszerben képes működni, ami nem csak biztonságot, de lehetőségeket is teremt a tagjainak.


3. Megszereztem a habilitációs kutyakiképzői végzettséget. A tanulmányok során rengeteget tanultam... sokat, többek között magamról is. Felfedeztem a hibáimat, amik nem hagytak kibontakozni. Megtanultam hinni... hinni, és cselekedni. Kérdezni, és elfogadni. Lépni, adni, ha szükséges vezetni, ha kell követni. Küzdeni, célokat faragni, tervezni, ütemezni... tiszta vicc, hogy ezért annyit kellett utazni. De megérte. Egy biztos, nem mindig az tud sokat, aki azt mondja magáról, és az is biztos (ezt mondjuk pedagógus lévén eddig is tudtam) nem feltétlenül tanul meg mindent az ember az "iskolapadban", még ha azt is sugározzák feléd, hogy az a "tuti", amit mondanak. A Lényeg Benned van, és abban a kíváncsiságban, ami arra ösztönöz, hogy menj utána dolgoknak, kérdezz, és tanulj, ne csak a saját, de mások hibáiból is. De nem szégyen ez, hanem kitüntetés. A lényeg, hogy nagyon sokat tanultam!
 

4. Megérkezett életem fő műve, a reménységem: Zöldmáli Málna "Repce" személyében. Tudtam, és ma is tudom, hogy ő az, akiben a legtöbb tudásom benne van. Ő az, akinél nem engedtem hibázni magam - legalább is nagyon figyeltem. Ő az, aki alanya annak a kiképzési programnak, ami igazolhatja az elméleteimet. Ő a nyitott könyv nekem , és én Neki a Bázis. Első perctől kezdve van egy rezgés köztünk. egy "köldökzsinór", egy energiaút. Mágnesei vagyunk egymásnak, és ez olyan plusz energiákat szabadít föl bennem, és benne is, ami csodálatos közös munkát eredményez.



5. Kiképzőként kezdtem tevékenykedni a helyi kutyaiskolában, ahol egy nagyszerű ovis csoport vezetője lettem. Csodálatos, kihívásokkal teli volt a tanfolyam, nem csak a tanítványaimnak, de nekem is. Újabb csodálatos emberek váltak az életem részévé, akik "vérbeli kutyások", és velük igazán élmény együtt kutyázni, képezni, kirándulni.



6. Nem hagyhatom figyelmen kívül - hiszen szerves része az életünknek - új otthonunk, amelynek kertje erdős-mezős tájra nyílik, ennek hála napi szinten tudunk kisebb-nagyobb sétákat tenni, ezzel hódolva szenvedélyünknek.



Köszönöm 2012.... Nekem csodálatos évem voltál. Sokat és sokszor fogom emlegetni ezt az évet, hiszen meghatározó időszak volt.
Meghatározó időszak, amiben meghatározó események voltak, olyannyira, hogy azok nyomait, és következményeit hordozza majd a 2013-as év, amely során Repce is terápiás vizsgát tesz, és vele is elindul a munka. Az én Csillagom pedig ontja Kék fényét, és reményeim szerint sok-sok rászoruló életét ragyogja majd be ebben az évben is.


2 megjegyzés:

  1. Ez valóban egy eseménydús és egyben csodálatos év krónikája..!
    Csak gratulálni tudok!
    2013-ra is sok-sok megerősítést kívánok Nektek, hogy a lehető legjobb úton jártok!
    beleznay kata

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük Kata! ;) Úgy legyen! Mi dolgozni fogunk rajta! :)

    VálaszTörlés