2011. szeptember 12., hétfő

Mostanában...

Régen jelentkeztünk, de persze egyáltalán nem azért met unatkoztunk volna...
Voltunk csapatépítő tréningen, ahol nagyon sokat tanultunk, főleg magunkról. Jobban megismertük egymást az Egyesület tagjaival, volt sok közös képzés és a kutyáink is valósággal szárnyaltak a három nap alatt. Beindult az engedelmes képzés, ahol egyre ügyesebbek vagyunk.
Nagyon sokat fejlődött az elmúlt hónapokban Botond... Kapott egy Haltit, aminek nagy hasznát vesszük a városi képzés során, illetve a gyakorlaton is. Ugyanis szeptembertől a munkahelyemen heti egy alkalommal Boti segít a gyerekeket tanítani. Imádni való, és nagyon jól érzi ott magát. Ugyan vannak dolgok amiket szigorúan be kell tartanom, ahhoz, hogy megfelelő lelkiállapotba menjünk dolgozni. Például a munka reggelén kb. 1,5-2 órás sétára megyünk, hogy kiszellőztesse a fejét. Utána egy kis városi szocializáció kb. 1 óra sétálgatás a városközpontban egy kis padon üldögéléssel összekötve. Majd frisbee, közvetlenül mielőtt indulunk dolgozni. Igen frisbee... mivel a közös munka során rá kellett jönnöm, hogy kell egy olyan közös dolog, amit nem azért csinálunk, hogy aztán majd a munka során alkalmazni tudjuk, hanem csak azért, hogy jól érezzük magunkat! Ez a mi kettőnké, csak én frisbeezem vele - ez a mi közös játékunk, titkunk, hobbink... ahol még erősebbre fonjuk a kapcsolatunkat. Próbálkoztunk az agilitvel is, de azt nem élveztük annyira... igazából az én hibámból: nem szeretek futni! :D
Kapott még Botond egy tölthető dummyt. Ebből eszik, és akkor kap enni, ha odahozza nekem és kézbe adja... ugyanis elfelejtette, hogy az apportot kézbe kell adni... de mára a tölthető dummynak köszönhetően eszébe jutott...
Úgyhogy nagy "technikai" változásokon mentünk át, sok új módszerrel és eszközzel bővítettük a képzést, aminek köszönhetően folyamatosan fejlődünk.
Mára kialakult a képzési rend is:
Hétfő - Szabadnap (Milyen jó annak, aki a hetet, rögtön szabival kezdi! :))
Kedd - Reggeli kirándulás
Szerda - Reggel engedelmes képzés és sport /agility, frisbee/
Csütörtök - Reggeli kirándulás
Péntek - Reggel kirándulás, városi szocializásció, friesbee - Befogad-lak Családinapközi Angol és tanulószoba gyakorlat (Itt egyenlőre csak nagyokat alszik Botond, még én tanulok a gyerekekkel, majd a gyerekek a helyes munkájukért pacsit kaphatnak és labdázhatnak Botonddal. A nap végén pedig valamilyen mókás közös játékkal zárunk, ahol Botond is segít.)
Szombat - Szabadnap (Esetleg ilyenkor vannak bemutatók, nagyobb kirándulások... stb.)
Vasárnap - Közös engedelmes képzés a kutyasuliban.
Még végig olvasni is hosszú, és lehet, hogy valaki úgy gondolja ez őrültség... de nem az... Ahhoz, hogy Boti jól működjön bizony ezt tartani kell. Rengeteg energia van benne... A kirándulás napjai is szabadnapok, csak aktívan telnek, még a valódi Szabadnapon gyakorlatilag csak egészségügyi sétára megyünk. Olyankor csak alszik és alszik... ami nem csoda. Este felé szokta csak hozni a játékát, hogy dobáljak már neki egy kicsit... :)
Most is pihen, kakaós csigában az ágy közepén...

Egy kis "szabadnapos" összeállítás Hubáról és Botiról:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése