2011. október 29., szombat

Zajok és eszközök

Botond érzékeny kutya... De pont az érzékenysége teszi őt szerethetővé, és figyelmessé. Azonban ennek az érzékenységnek meg van a hátránya is. Addig , ameddig dolgozik nem érdekli semmi. Lehet erős zaj, gyerek sikítozás, nincs gond. Olyankor jöhetnek fura eszközök, mint kerekes szék, mankó, vagy gurulós bőrönd... nem zavarja. Azonban vannak olyan zajok, amiket nem igazán szeret. Ilyen a tűzijáték... illetve a lufi durranás. Meg is szereztem a Hangok és zörejek cd -t, és most ezzel tréningezünk, bízva a sikerében. Igazából a feladatok megoldása közben, egyáltalán nem figyel a hangokra, csak akkor ha pihen a helyén... Akkor sem pánikol, csak odajön hozzám, és "belém bújik". Minden esetre szükséges, hogy minél jobban megszokja ezeket a zajokat, mert nem szeretném, hogy később ebből problémánk lenne.

Viszont az eszközöktől nem igen szokott félni... kivéve, ha valami fura hangot ad ki magából. Olyankor  egy pillanatra megilletődig, de a kíváncsiság azért erősebb benne, úgyhogy az esetek többségében oda megy megvizsgálni, mi az a furcsaság. S ha egyáltalán nem szeretne vele megbarátkozni, akkor szorosan a lábam mellé áll, hátha hamarabb megszűnik létezni az a dolog. A múltkor lehetőségünk nyílt megismerkedni a kerekesszékkel. Nagyon jól fogadta, bár ezen nem lepődtem meg. A biciklit is imádja... Persze azért az első alkalommal én ültem a kerekesszékbe, és falatkákkal jutalmaztam ha nem hebrencskedett örömében az új feladattól.



Hamar megértette, hogy semmiben sem különbözik ez a helyzet attól, mintha egy sima széken ülnék. Igaz, hogy ezzel tudok mozogni is, de neki akkor sem szabad túlpörgetnie magát, mert ugye azért nem jár juti.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése