2012. november 7., szerda

Suli - Óvoda - Munka

Ez a három szó jellemzi leginkább a napjainkat... Huba alaptanfolyamos lett, Repce pedig eminens ovis. Botondka a "kenyér kereső", ő most kimarad a suliból, helyette dolgozik. Így van ez rendjén... hiszen tavaly február óta megállás nélkül tanult.

Huba nagyon jól halad, bár mostanában kicsit érzékenyebb lett... nem tudom, hogy a korosodása miatt van-e, vagy egyszerűen csak rigolyásabb... Eleinte azt hittük, hogy a "kicsikre" fordított nagyobb figyelem miatt vannak vele a problémák, de az is lehet, hogy a környezetváltozás (költözködés) is megviselte. Mindenesetre most jobban koncentrálunk arra, hogy maximálisan kielégítsük az igényeit. A napi séták eddig sem maradtak ki, most rajta vagyok, hogy szerezzek "vad alkatrészeket" (fácánszárny, őzláb stb.) így vadászati tréningezni is lehetne vele. Túl van a 6. engedelmességi óráján, közben mindennap gyakorolják a tanultakat itthon is. Apafej lelkesen klikker tréningezik vele, Huba pedig egyre követőbb és kellemesebb társaság. 

Repce eminens... nagyon ügyes és pontosan szeret dolgozni. Az oviban is szívesen dolgozik, sőt nagyon szeret játszani is. Eleinte nem akart "lazítani", a pihenő = szocializációs időszakokat végig a lábunk mellett töltötte, várva  a feladatot, amiért falatot kaphat. Mára már szaladgál, és játszik a többiekkel. A kedvence az, amikor megszerez egy játékot, őrült szaladásba kezd és a sok kutya kergeti őt. Elég mókás ezt látni, amikor 6-8 kutya szalad utána... nagyon élvezi! :)

Programok tekintetében is bővelkedünk. Talán az eddigi legizgalmasabb saját szervezésű programunk az
I. Kékcsillag Családi Nap nagyon nagy sikert aratott. Igazából ezen az alkalmon debütáltak a kicsik, hiszen itt már a gyerekek nem csak simogatták őket, hanem különböző feladatokat is csinálhattak velük. Persze a két vizsgázott eb, Luca és Boti vitte el a hátán a 3 órás programot, de a kicsik is kaptak szerepet. Repce első saját feladatát kapta meg, méghozzá az Utánozd a kutyát! játékot játszhatták vele a gyerekek. Tökéletesen csinálta végig, egyáltalán nem zavarta  a mögötte ugráló, kúszó, vagy épp hempergő gyerekek. Tette a dolgát, csinálta a trükköket, amiket kértem tőle. Persze a gyerekek kedvence az apportozást is szívesen csinálta, sőőőt, azt hiszem ez a másik kedvenc feladata Repcének. De nagyon szereti az akadályokat is: padon vezették a gyerekek, zsámolyra ültették.

Botondka ezen a programon is bebizonyította számomra, hogy nagyon különleges az a kapcsolat ami közte és a gyerekek között van. Azt hiszem, Botond gyereknek hiszi magát. Lehet sokan megmosolyogtok, de akkor azt mondom, gyertek el és nézzétek meg egyszer, hogy dolgozik. Döbbenet! De ezért van az, hogy imádják őt, és ahol egyszer járunk ott Botondot mindenki megjegyzi.
Lassan egy éve, hogy letettük a hivatalos terápiás kutya vizsgát... azóta nagyon sokat tanult, sokkal nyugodtabb. Alig van szükség jutalom falatra munka közben, mert ő bizony nem a falatért dolgozik... Nem tudom mi is az, ami jutalmat jelent neki... valószínűleg a törődés, az hogy feladatokat kérnek tőle, az hogy szeretik, simogatják... :) Csodálatos kutya...

Néhány fotó, a teljesség igénye nélkül az elmúlt időszakról:

Apafej és Huba a tanfolyamon

Botonddal az I. Kékcsillag Családi Napon

I. Kékcsillag Családi Nap - Repcét padon vezeti az egyik kisfiú

I. Kékcsillag Családi Nap - Utánozd a kutyát! (Hempergés)

Botond

Huba csócsál :)

Mester és Tanítványai
Bodza, Repce és Botond :)
 
 Csipet-csapat kirándulás

Repce élvezi az őszi napsütést :)

 Zárt termes képzés Repcével
(a téli időszakban itt zajlanak a tréningek) 

Repce



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése