2013. január 5., szombat

Repce 9 hónapos

Repce épp ma 9 hónapos, és ezzel igazi kis tinédzser ördöggé változott. Ettől függetlenül most már szinte biztos vagyok benne, hogy sikerült olyan stabil alapokat lefektetni, amire élmény építkezni! :)
Hihetetlen belegondolni, hogy igazából még csak 7 hónapja van velünk. Annyi mindent átéltünk már...
Épphogy hozzánk került három napra elmentünk vele a Barátainkkal a nyaralójukba, többször járt velem a munkahelyemen szocializálódni. Utazott buszon hordozóba babakorában, és utazott nagyobbacskaként haltival a buksiján. Részt vettünk a Képzési Maratonon, kijártuk a kutyaovit, rengeteg egyesületi programon vettünk részt:
III. ParkFesztivál
I. Kékcsillag Családi Nap
Bemutató a Miskolci Egyetemen
Karácsony a Diósgyőri Lakásotthonban, hogy csak a legemlékezetesebbeket említsem.
Nagyon sokat tanult... erőssége, hogy nagyon szívesen és stabilan tartja a kontaktust a felvezetőjével, aki szinte bárki lehet. Eddig nem volt még olyan ember, akivel ne szívesen dolgozott volna. Hatalmas, és erős bizonyítási vágy, és megfelelni akarás buzog benne, mindez jókora humorral megfűszerezve. Igazán vidám, mindig bohóckodó vizslalányka... :) Ha valamit nem szívesen csinál (pl. hempizni valahogy nem nagyon szeret), akkor is megcsinálja, csak szó szerint nyafog hozzá. :) Az apport a mindene. Bármit visszahoz, felad... egyszerűen imádja. Nagyon szabálykövető, 2-3 alkalommal kértem, hogy tartsa a szájába az apporttárgyat (persze miután megtanulta tartani), azóta magától kérés nélkül, ha behozza leül elém és addig tartja még el nem kérem.
Lassan beérünk a célba... még néhány hónap és temperamentum vizsga. Addig viszont rengeteg munka vár még ránk, sok-sok közös képzés a többiekkel, de ilyen jó csapattal élmény tanulni.
A minap nézegettem a régi felvételeket, és az jutott eszembe, hogy készítek egy összeállítást Repce 9. hónaposságának emlékére. Nagy pillanatokat válogattam össze:
Az első közös hétvége, az első apportírozás, az első "különleges" tárgyak elhozása. Az első tárgykeresés, az első legszebben végrehajtott trükkök, az első házi vizsgánk legszebb pillanatai, a legpontosabban bemutatott engedelmességi feladatok... A legelsők, a legszebbek, a legkülönlegesebb pillanatok az elmúlt 7 hónapból, amit együtt átéltünk. (Lesznek felvételek, amiket már láttatok, de úgy gondolom így egyben igazán jó érzés végig nézni :)))) )


Köszönöm kiskutyám, hogy vagy nekem! <3

.


4 megjegyzés:

  1. Minden egyes beírásod után fáj a szívem, hogy nem lakom Ózdon és nem lehetek a kis csapatotok tagja.. :(
    beleznay kata

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm,hogy olvashatom mindezt! További sok sikert és álmodd tovább mert biztosan valóra válik.
    Sajnos én is egy messzi helyről:)

    VálaszTörlés
  3. :) Ritkán sajnálják az emberek, hogy nem ózdiak :) De ezek szerint van valami vonzó is benne, pl.: a Kékcsillag! :)
    Bárcsak itt a közelben lennétek... sajnos felénk még mindig kevés az "igazi kutyás"... De talán tudunk majd egy alkalmat keríteni arra, hogy találkozzunk! Vizslatúrázni szoktatok?! Mert februártól mi is ott leszünk a Terápiás vizslákkal! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos a vizslatúrák helyszíne mindig messze van..., így mi helyben szoktunk túrázni. Debrecen ajándéka a Nagyerdő., (reggel és este is meglátogatjuk Bodza-val)de a környéken szuper horgásztavak is vannak, amelyeket rendszeresen meglátogatunk.
      beleznay kata

      Törlés