2012. szeptember 14., péntek

Amikor a kicsi kutya okosodik...


Repce nő, mint a gomba... na nem úgy mint a drótszőre, mert annak bizony nyoma sincs! Lehet, hogy inkább rövid szőrű marad, amit nem csodálnék a sok rövid szőrű barátja mellett... nem akar kilógni a sorból.

Ami viszont tény, hogy egyre nyiladozó személyisége teljesen elragadó! Nagyon kedves, finom lelkű kiskutya, hogy Bianka barátnőm szavaival éljek "igazi Kislány...". Valóban az, nagyon bújós, kedveskedő, riszahercegnő! Ugyanis riszálni nagyon tud. Amikor haza érek munkából, úgy csóvál, hogy az egész teste tekereg... és ezt olyan hevesen teszi, hogy a múltkor még a farka vége is kisebesedett. Összességében egy igazi kis hercegnő. A hasa az aminek  nem tud parancsolni, ebből adódóan mostanában volt egy-két nézeteltérésünk... pl. az asztal az tabu, ami ott van az nem kutyakaja... persze erről neki más a véleménye, pontosabban a pocakjának, mert ugyan ő tudja, hogy nem szabad, de a hasa... az beleviszi a rosszba.
Hat hónapos létére, már nagyon sok mindent tud. Különösen szereti az engedelmességi feladatokat. A trükkök tanulásánál viszont hajlamos tenni a "hülyét". Ilyenkor óriási szemmel néz, és eljátssza, hogy fogalma sincs miről beszélek (holott előtte többször helyesen megcsinálta...) megszeppent fejjel ül, kb. úgy minta kiüvöltöttem volna a bundájából, pedig még csak meg sem szoktam emelni a hangomat. Ilyenkor kell tudatosítani a művésznőben, hogy színészete kiváló, de ha enni szeretne, akkor nem ártana azt csinálni, amit kérek, és nem mellesleg amit tud is. Persze hamar belátja, hogy felesleges az időhúzás, és repül is a zsák, amit most már hibátlanul apportoz. Ebből aztán megkapja a jól megérdemelt hamit.
Jelenleg a tárgyak feladását tanulja, úgy mit a pénzérme, a kulcs, a toll... emellett elkezdett ismerkedni  a kosár cipeléssel is. Ezek inkább mozgássérült segítőkutyás feladatok, de jól alkalmazhatók terápián is. Főleg, mert így megtanulja, hogy amire rámutatok, azt hozza nekem oda. Természetesen trükköket is tanul a kisleány, ezek közül most a hempi a favorit, de a váltott pacsi, és a forgás is a kedvencek közé tartozik. Ma például a nálunk vendégeskedő Mercike (11 éves kislány), aki nem mellesleg nagyon jó érzékkel foglalkozik a kutyákkal, megtanította Repcének a kúszik parancsot. Döbbentem vettem tudomásul, hogy a gyerekeknek nem csak hogy szót fogad, de tanulni is képes velük... és ez nagyon jó... Persze ez a kislánytól is szép eredmény!
A következő trükkünk a jelre történő hang adás lesz! Már nagy izgalommal várom az eredményt! :)


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése