2012. július 4., szerda

Segítőkutyás bemutató az ózdi Olvasóban

Ma délelőtt az ózdi Olvasóban tartottunk segítőkutyás bemutatót Botonddal és Repcével. Persze Repcét inkább a szocializáció kedvéért vittem magammal, ő egyenlőre nem kapott konkrét feladatot. A bemutatón ott volt még Gabi és Retek, illetve Luca és Sanyi is. A mostani bemutatóval az volt a célunk, hogy interaktívan részt vehessenek benne a gyerekek, ők is megtapasztalhassák miben tud segíteni egy segítő kutya, és ezen a területen bővítsük elméleti ismereteiket. Botonddal bemutattuk a különböző tárgyak elhozását - feladását, úgy mint a kosár, kulcs, mobiltelefon, illetve pénzérme. Mindezeket a gyerekek is kipróbálhatták. Ezenkívül bemutattuk az élelem megtagadást, amit ugyancsak kipróbáltak a gyerekek, méghozzá úgy hogy körbedobálták Botondot jutalomfalatokkal. Természetesen volt játék is: Luca testhelyzeteit, trükkjeit utánozniuk kellett a gyerekeknek, Retek pedig bemutatta, hogyan kell tűrnie a testrészeire rátett hajgumikat, amelyeket egy-egy kendővel bekötött szemű gyerkőc keresett meg rajta. Ezen kívül rengeteg elméleti ismeretet is megpróbáltunk átadni, pl. Mi az, hogy segítő kutya? Milyen segítő kutya típusok vannak, hogyan segítenek ők az embereknek. Külön kitértünk a terápiás kutyákra, de beszéltünk arról is, hogy mi a teendő ha segítő kutyával közlekedő embert látunk az utcán!
Repcét nagyon szerették a gyerekek, simogatták, és ő is nagyon élvezte. Nyugodtan viselkedett, bár az elején szerette volna felfedezni a termet, de aztán a zsáknak hála megnyugodott, majd el is aludt a székek alatt.
A napközis táborozó gyerekek nagyon aranyosak voltak, a legjobban a bemutatót követő szabad program tetszett nekik, amikor kedvükre simogathatták a kutyákat, kérhették a trükköket, feladatokat.










Ha Botond leteszi a fejét....

Akkor Repce is :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése